Görög spenót pite ( Spanakopita )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 csésze aprított zöldhagyma
15 dkg spenót
4 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 csésze feta sajt
½ csésze ricotta sajt
¼ csésze apróra vágott kapor
¼ csésze apróra vágott petrezselyem
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
8 lap filo rétestészta


Elkészítés:
Egy serpenyőben olíva olajat hevítünk. Főzzük benne a zöld hagymát és a fokhagymát, addig, amíg megpuhul. Apránként adagolt hozzá a spenótot és adagolások között egy kicsit főzni kell a már benne lévőt. Ha a spenót kicsit már megfonnyadt, tegyük egy közepes tálba kissé hagyni kihűlni.Hozzáadjuk a fetát, ricottát, tojást, kaport, petrezselymet, sót, borsot és összekeverjük. Terítsd ki az első lap filo tésztát, és kend meg olívaolajjal( vékonyan ).Az összes lapot olívaolajosan egymásra tesszük. Pizzavágóval a lapokat hosszában, 8 csíkra vágjuk fel. Mindegyikre kell rakni a spenótos-fetás masszából. Ezután hajtogass belőlük lentről felfelé haladva háromszögeket, úgy, hogy közben a megkened a lapokat olívaolajjal!A kész kis háromszögeket sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és megkenjük a tetjét olívaolajjal.Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Akkor jó mikor aranybarnára sül.


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu