Filo rétestészta ( Fillo vagy Phyllo )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: nehéz
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
egy csipet só
230 ml meleg víz
40 dkg liszt 1 evőkanál olaj


Elkészítés:
Egy tálban összegyúrjuk az össze hozzávalót kivétel az olajat az olaj kivételével, amit majd utólag adunk hozzá. Kapunk egy rugalmas tésztát amit konyharuhával letakarunk és hagyjuk pihenni egy kicsit. A tésztát kis gombócokra osszuk szét. Kinyújtjuk őket. Ezután letakarjuk egy kissé nedves konyharuhával, hogy a tészta teteje ne száradjon ki. Hagyjuk egy kicsit pihenni a tésztát. Minél tovább hagyjuk pihenni annál rugalmasabb lesz. A nyújtódeszkát letakarjuk letakarjuk konyharuhával.Az első darab kinyújtott tésztát rátesszük és mindkét kezünket a közepébe tesszük Innen kezdjük el kinyújtani. A tésztát addig kell nyújtani a kezünkkel, amíg azt nem látjuk, hogy nem el akar szakadni.(de nem szakadhat el ); akkor rá kell dobni a törülközőt és kezdhetjük húzni hosszában- majd kinyújtjuk a törülközőt, hogy több helyünk legyen és tovább nyújtjuk előbb az egyik szélét, majd a másikat.A lapokat kinyújtjuk a törölközőn kívülre. Fontos, hogy ollóval vágjuk le a széleket. ( ha késsel vagy derelye metszővel vágjuk, a vágás helye rátapad a konyharuhára )Utána az egész lapot meghintjük lisztel. A nagy lapot téglalapokra vágjuk fel. ( ismét ollóval vágjuk szét )




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu