Paprikás csirke és rizs

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
5 csirkecomb
1 teáskanál só
1 teáskanál bors
1 teáskanál paprika
1 teáskanál szárított petrezselyem
1 evőkanál olívaolaj
1 evőkanál zúzott fokhagyma
½ csésze kockára vágott vöröshagyma
1 csésze hosszú szemű rizs
1 ½ csésze csirke húsleves

bors


Elkészítés:
Egy nagy tálban a csirkét megfűszerezzük:só, bors, paprika, és a petrezselyem. Egy tűzálló edénybe olívaolajat melegítünk és beletesszük a csirkét. Kb. 5-6 percig sütjük mindkét oldalát. Akkor jó mikor a bőre már ropogós. ( mind a két oldalát így kell )Kivesszük a csirkét. Beletesszük a fokhagymát és a hagymát az edénybe, és főzzük, amíg a hagyma átlátszó nem lesz.Mehet bele a rizs és a leves. Sózzuk és borsozzuk. Összeforraljuk. Visszatesszük bele a csirkéket, és fedőt teszünk rá. Előmelegített sütőben kb. 200 fokon kb. 35-40 percig sütjük.( vagy amíg a rizs teljesen meg nem fő )


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu