Habos meggyes

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
20 dkg liszt
20 dkg cukor
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
8 tojás
50 dkg meggy
4 dl tejszín
10 dkg darált dió
1 zacskó vaníliás cukor
5 dkg étcsokoládé



Elkészítés:
A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját a cukorral kikeverjük. a fehérjét kemény habbá verjük. A habba belekeverjük a tojáskrémet, majd beleszitáljuk a lisztet. Belekeverjük a darált diót is. A masszát kilisztezett tepsibe simítjuk. Elosztjuk rajta a kimagozott meggyet, tűpróbáig sütjük. Deszkára borítjuk. Kihűlve felszeleteljük,tejszínhabbal díszítjük, és megszórjuk reszelt étcsokoládéval.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu