Meggyleves
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1.2 kg meggy
fél citrom
1 rúd fahéj
4 dl vörösbor
1 evőkanál liszt
2 dl tejszín
cukor
Elkészítés:
A meggyet megmossuk, kimagozzuk.A citromot megmossuk, héjából egy kis darabot levágunk, a levét kinyomjuk.A meggyet a citromhéjjal,a citromlével, a fahéjjal, 1 dl borral felforraljuk, két-három percig főzzük,majd a citromhéjat kivesszük és botmixerrel összezúzzuk. A maradék bort és 2 dl vizet felforralunk. A lisztet elkeverjük 2 evőkanál vízzel, és a borhoz adjuk. A levet a meggypéphez
keverjük, cukrozzuk és összeforraljuk.
Végül belekerül a tejszín.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu