Mézes gyömbéres csirke alsócomb

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Pác:6 gerezd zúzott fokhagyma
25 gramm gyömbér
1 Chili
3 evőkanál méz
100 ml szója szósz
12 csirke alsocomb

Díszítés:szezámmag
újhagyma


Elkészítés:
Egy keverőtálban összekeverjük a fokhagymát, gyömbért, chilit, a mézet, és a szója szószt.Ebben forgatjuk meg a csirkecombokat. Letakarjuk folpakkal és hagyjuk érlelődni a hűtőbe 4-6 órát, vagy egy éjszakán át.Olajat melegítünk ebben sütjük meg a csirkecombokat, minden oldalon kb. 10-15 percig, forgatás gyakran, hogy megakadályozzuk a csirkén pác megégését.Akkor lesz jó amikor aranybarnára sül.A csirkecombokat kivesszük és beleöntjük a pácot. Felforraljuk és ebbe tesszük vissza a csirkecombokat. 5-10 percig sütjük mindkét oldalát ebben a pácban.Szezámmaggal és újhagymával díszítjük.


Az eredeti recept és kép:propertasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu