Babos egytál

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
40 dkg szárazbab
3 gerezd fokhagyma
1 szál kolbász
2 fej hagyma
1 darab oldalas
3 darab babérlevél 3 darab paradicsom
1 csokor petrezselyem


Elkészítés:
Beáztatjuk előző este a babot. Friss vízben feltesszük főni a babot. Beletesszük a hagymát, a fokhagymát, a babérlevelet, és megsózzuk. Felkarikázzuk a kolbászt, kisebb darabokra vágjuk fel az oldalast. Így adjuk hozzá a babhoz. Addig főzzük amíg a bab félig puha. Paradicsomot felnégyeljük. Hozzákeverjük, és bő egy órát főzzük. Amikor puha a hús, sózzuk, borsozzuk. Aprított petrezselyemmel megszórjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu