Mézes-fokhagymás csirke grillen

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Pác3 evőkanál növényi olaj
⅓ csésze mézet
⅓ csésze szójaszósz
3 gerezd darált fokhagyma
1 teáskanál bors

a nyárshoz:fa nyársak
3 csirkemell kockára vágva
1 fej vöröshagyma
2 piros kaliforniai paprika
2 narancs paprika
2 sárga kaliforniai paprika
petrezselyem


Elkészítés:
Áztassuk a nyársakhoz használt fa pálcikákat vízbe 5-10 percig, majd tegyük félre. Egy tálba tegyük bele a csirkét, a pác hozzávalóit, és addig keverjük, amíg mindenhol nincs bevonat. Fedjük le és Kb. egy órára rakjuk be a hűtőbe pihenni. Készítsük elő a zöldségeket és vágjuk őket kockára. Vegye fel a nyársra úgy kezdve, hogy a lilahagyma, majd a paprika és a csirke. Ismételje meg háromszor.Helyezze az előkészített nyársakat egy tepsibe és kenjük át a maradék páccal.Süt vagy grill 20-30 percig, vagy amíg a csirke már rózsaszín. ( ha sütőben sütjük legyen előmelegítve kb. 200 fokra )Petrezselyemmel megszórva tálaljuk...


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu