Töltött ponty tojásos burgonyasalátával

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Ponty receptje:1.5 kg ponty
15 dkg bacon szalonna
2 fej vöröshagyma


Töltelékhez: 3 db zsemle
2 db tojás
1 csomag petrezselyemzöld
10 dkg gomba
1 fej vöröshagyma

őrölt bors
kevés étolaj


Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, a fejét és a farkát levágjuk és beirdaljuk, A töltelékhez a beáztatott zsemlét jól kicsavarjuk. Olajban a finomra vágott vöröshagymát üvegesre hevítjük, benne a kocka gombát, kissé átpirítjuk, sót, finomra vágott petrezselyemzöldet, őrölt borsot adunk hozzá. Kihűtjük, majd zsemlemorzsát teszünk a töltelékbe, ha lágy lenne. A befűszerezett halat ezzel betöltjük, a hasi résznél hústűvel összetűzzük. Szeletelt bacon szalonnába burkoljuk. Így kerül a tepsibe. A tepsibe tisztított, lekarikázott vöröshagymát teszünk. Erre tesszük a töltött pontyot, így nem ragad le és könnyen kiemelhetjük a tálaló tálra.Kissé kihűlve szépen szeletelhető!




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu