Csokis sajttorta

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
Kéreg:20 csokoládés keksz
¼ csésze barna cukor
7 evőkanál olvasztott vaj


sajttorta rész:32 dkg lágy krémsajt
4 dkg olvasztott félédes csokoládé
1 evőkanál kakaópor
1 ½ csésze cukor
2 teáskanál vanília-kivonat
4 tojás
1 ½ csésze tejszín
¼ csésze porcukor

Csokoládé ganache16 dkg csokoládé chips
2 csésze forró tejszín


Elkészítés:
A kekszet daráljuk le. Közepes tálba öntjük az olvasztott vajat és a barna cukrot. Addig keverjük, amíg a kekszmorzsa egynemű nem lesz. Egy kerek tortaformába töltjük és jól lelapítjuk. Ezután a hűtőbe tesszük pihenni. Hozzáadjuk a tejszínt, a sajtot , olvasztott csokoládét, kakaóport , és a cukrot egy nagy tálba, és habverővel, vagy egy elektromos keverővel krémesre keverjük. Mehet bele a vanília kivonat és a tojás.Ezzel is jól elkeverjük. Egy külön tálban a tejszínt és a porcukrot habverővel habbá verjük fel. Az így kapott masszát összeforgatjuk. A hűtőből kivett kekszes masszára egyenletesen elkenjük. Egy nagyobb tortaformába tesszük és forró vizet öntünk köré.( Vigyázzunk, hogy ne szivárogjon a kicsibe )Előmelegített sütőben kb. 150 fokon 60-70 percig sütjük. 15-20 percenként adjunk hozzá forró vizet, ha szükséges. Hagyjuk, hogy a sajttorta teljesen kihűljön, mielőtt kivesszük a serpenyőből.A tejszínes csokoládét elkészítjük és ráöntjük a tortára. Hűtőszekrénybe rakjuk kb. 30 percre pihenni...


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu