Baconos gomba rizottó

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
3 evőkanál olívaolaj
1 közepes hagyma szeletelve
5 szelet kockára vágott szalonna
szeletelt erdei gomba ( pl.: vargánya )
1½ csésze rizs
½ csésze száraz fehérbor( sauvignon blanc )
5 csésze csirke húsleves
½ csésze parmezán sajt


Elkészítés:
Egy fazékban olajat megmelegítjük. Hozzáadjuk a hagymát, és főzzük 3-4 percig, amíg puha és enyhén áttetsző nem lesz.Adjuk hozzá a szalonnát és folyamatosan kevergetjük. Mivel chips, hozzáadjuk a gombát, és főzzük további 2 percig.Adjuk hozzá a rizst és főzzük egy percig, folyamatos kevergessük közben, így az olaj bevonja a rizs szemeket.Keverjük hozzá a fehérbort és főzzük 2-3 percig, alkalmanként megkeverve azt.Adjunk hozzá egy csésze csirkehúslevest, és főzzük közepes lángon körülbelül 5 percig, alkalmanként megkeverve. Mikor a leves elfő pótoljuk annyiszor , amíg az öt csésze leves el nem fogy. Kb. 20-25 percig főzzük. Hozzákeverjük a parmezánt és levesszük a tűzről...Melegen tálaljuk...


recept Adag: 4-6. Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu