Spenótos batyu

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
10 dkg liszt
1 tojás
1.5 dl tej
olaj
16 szál snidling

a töltelék:1 gerezd fokhagyma
20 dkg spenót
25 dkg sült vagy főtt csirkehús
2 ev. vaj

a mártás:2 gerezd fokhagyma
10 dkg spenót
1 dl tejszín
5 dkg sajtkrém
reszelt szerecsendió


Elkészítés:
A fokhagymát összezúzzuk. A spenótot összetépkedjük. A snidlinget leforrázzuk. Felaprózzuk a csirkét. A palacsintatésztához simára keverjük a lisztet a tojással, a tejjel, egy csipet sóval. Annyi vizet adunk hozzá, hogy jól terülő tésztát kapjunk belőle. Összesen nyolc palacsintát sütünk ki. A töltelékünkhöz vajon megfuttatunk egy gerezd fokhagymát, rátesszük a húsz dkg parajt, és összepirítjuk. Megsózzuk, borsozzuk. Összekeverjük és levesszük a tűzről. Ezután keverjük össze a sült vagy főtt csirkehússal. A palacsinta közepére halmokat teszünk a töltelékből. Batyunak összehajtogatjuk. Megkötözzük a snidlinggel. A palacsintákat melegen tartjuk. A mártáshoz összeforraljuk a tejszínt, a sajtkrémet és a maradék két gerezd fokhagymát. Amikor forr, belekeverjük a maradék tíz dkg parajlevelet. Sózzuk és borsozzuk. Megszórjuk szerecsendióval, ismét összeforaljuk, és palacsintával tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu