Töltött darált fasírt

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
0.5 kg darált marhahús
1 kis fej felaprított vöröshagyma
1 teáskanál fokhagyma

fekete bors

1 tojás + 3 tojás töltelék
1 csésze zsemlemorzsa
15 dkg szeletelt szalonna
1 csésze krémsajt
15 dkg szeletelt mozzarella sajt


Elkészítés:
Egy tálba, adjuk hozzá a darált húst, hagymát, fokhagymát, sót, borsot, 1 tojást és zsemlemorzsát. Alaposan keverjük össze.Egy magas falú négyszögletes kicsi tepsibe rakjuk az összekevert húsos masszát. A hús közepébe készítünk egy mélyedést./ a lényeg, hogy a falakon is, és az alján is legyen a húsból, kv. "árok a húsos tálban":) /Beletesszük a szeletelt szalonnát szépen eligazgatva. Mehet bele a krémsajt elegyengetve és a tetejére mehet a szeletelt mozzarella sajt. Mindvégig ügyeljünk, hogy az "árok megmaradjon". Eme "árokba" öntjük bele a három egész tojást. Végül megsózzuk.Előmelegített sütőben kb. 180 fokon kb. 2 órán keresztül készre sütjük...


Az eredeti recept és kép:tastemade

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu