Ferrero Rocher sajttorta ( sütés nélküli )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
250 gramm zúzott kukoricapehely
7-8 gramm sótlan olvasztott vaj
60 gramm kakaópor
200 mogyoró
500 g krémsajt
1 ½ csésze + 60 gramm tejszín (25% zsírtartalom)
5-8 dkg cukor
½ teáskanál vanília kivonatot
170g étcsokoládé
8 Ferrero Rocher bonbon


Elkészítés:
Daráljuk le a kukoricapehelyt. Keverjük össze a olvasztott vajjal és a kakaóporral. Egy csatos tortaformába tegyük bele, és simítsuk el az egészet egyenletesen.Tegyük be pihenni a hűtőbe kb. 20 perig. Darájuk le a mogyorót és a fele tejszínnel keverjük el. Hozzáadjuk a krémsajtot és a vanília kivonatot, a cukrot. Összeturmixoljuk őket. A hűtőben lévő kukoricapelyhes masszára rátesszük és elegyengetjük. Mehet vissza a hűtőbe. A maradék tejszínnel az étcsokoládét megolvasztjuk. Majd ráöntjük a sajttortára és Ferrero Rocher díszítjük. Kb. 30 percre berakjuk pihenni a hűtőbe...


Az eredeti recept és kép:tastemade

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu