Francia stílusú almás lepény
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
1 lap leveles tészta
1.5 kg alma
100 gramm porcukor
3 evőkanál sótlan vaj
valamilyen fagylalt
Elkészítés:
A leveles tésztából csinálunk( vágunk ) egy kör alakot. Egy villával megszurkáljuk. Az almákat meghámozzuk és kimagozzuk. Egy nagy serpenyőben közepes lángon, a cukrot egyenletesen főzzük, amíg a világos borostyán színű nem lesz, kevergetjük, hogy elolvadjanak a csomók. Adjuk hozzá a vajat, folyamatos keverés közben, amíg a színe krémes világosbarna nem lesz.Hozzáadjuk az almákat.Főzzük kb. 15-20 percig. Ügyeljünk, hogy minden alma karmell öntetű legyen.Egy csatos tortaformába rakjuk szépen elrendezve a karamellás almákat. A maradék karamellát ráöntjük, és erre mehet rá a leveles tészta( széleit kicsit nyomkodjuk le ).
Előmelegített sütőben kb. 190 fokon sütjük kb. 45-50 percig, amíg a tészta aranybarna és szilárd nem lesz. Hagyjuk kihűlni, és utána egy tányérra fordítsuk ki.Tálaljuk szeletenként vanília fagylalttal.
Az eredeti recept és kép:buzzfeed
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu