Kolbászos kifli szezámmaggal

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
65 dkg liszt
2 teáskanál só
1 tojás
3.5 dl tej
1.5 dl étolaj
1 evőkanál cukor
5 dkg élesztő
1 pár gyulai kolbász

Kenéshez:1 tojás
szezámmag a tetejére


Elkészítés:
A kolbászt apró kockákra, vagy csíkokra vagdossuk.  A cukrozott tejben az élesztőt felfuttatjuk, lisztben mélyedést készítünk, bele tesszük a megkelt élesztőt, sót, tojást jól eldolgozzuk, majd az étolajjal is jól kidolgozzuk. A megdagasztott tésztát két egyenlő részre osztjuk, cipókat formázunk belőle, majd egyenként 1/2 cm vastagra kinyújtjuk. Háromszögeket vagdosunk belőle, a feldarabolt kolbászt a szélére rakjuk majd feltekerjük kifliket formázunk. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, úgy helyezzük a kifliket, hogy legyen helyük a növekedésre, tojással megkenjük, majd szezámmaggal megszórjuk. Előmelegített sütőben kb.180°-on  szép pirosra sütjük.    




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu