Csirkés krumplihajó

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
4 burgonya
2 evőkanál olívaolaj
cheddar sajt
½ csésze felaprított mozzarella sajt
20 dkg lágy krémsajt
2 csésze felaprított csirke
1 csomag ranch fűszerkeverék(összetevők:petrezselyem
fokhagyma
bazsalikom
fekete bors)
½ csésze forró mártással(csípős)
metélőhagyma a díszítéshez


Elkészítés:
. Mossuk meg és szárítsuk meg a burgonyákat( héjastól ).Villával szurkáljuk meg.Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és előmelegített sütőben kb. 200 fokon sütjük kb. 60-70 percig. Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk a burgonyát hűlni legalább 10 percig. Ezután a burgonyákat kettévágjuk és a belsejét kikaparjuk. ( vékony pereme maradjon )Olívaolajjal megkenjük és visszatesszük a sütőbe kb. 10-15 percig. Egy tálban a kikapart krumpli belsejéhez hozzáadjuk a fél adag cheddar, mozzarellát,a krémsajtot, az aprított csirkehúst,a fűszer keveréket, ( esetleg csípős szósz ) és óvatosan összegyúrjuk őket. Beletöltjük a kivájt burgonyába és a maradék cheddar sajttal megszórjuk a tetejét. Visszatesszük a sütőbe és kb. 15 percig sütjük. Vegyük ki a sütőből, és díszítsük a kedvenc fehér öntetükkel és metélőhagymával (opcionális).


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu