Cseresznyés pite( leveles tésztás )

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
kimagozott cseresznye
2 evőkanál cukor
1 ½ teáskanál kukoricakeményítő
¼ teáskanál mandula kivonat
1 evőkanál citromlé
leveles tészta (2 lap)
1 felvert tojás


Elkészítés:
Keverjük össze a cseresznyét, cukrot, kukoricakeményítőt, mandula kivonatot egy serpenyőben. Főzzük alacsony lángon 5-10 percig.( kevergessük )Vegyük le a tűzről és keverjük bele a citromlevet. A leveles tésztából korongokat vágjunk ki. Mindegyikre tegyünk a cseresznyés tölteléket. Hajtsuk ketté a töltött korongokat és a széleit nyomkodjuk le. ( ujjal és villával is. )Sütőpapírral kibélelt tepsibe tegyük bele. A tetejét kenjük le tojással és cukorral szórjuk meg a tetejét. Előmelegített sütőben kb. 220 fokon süssük meg 10-12 perc alatt. Hagyjuk kihűlni...friss kávéval kiváló...


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu