Sajtos húsgombóc marhahúsból( paradicsomos szósszal )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
500 gramm darált marhahús
500 gramm kolbász
4 gerezd darált fokhagyma
½ csésze apróra vágott petrezselyem
½ csésze parmezán sajt
1 teáskanál só
½ teáskanál bors
1 csésze zsemlemorzsa
2 tojás
1 csésze tej
paradicsomos szósz
2 csésze mozzarella sajt


Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a darált marhahúst,kolbászt, fokhagymát, petrezselymet, parmezánt sajtot, sót, borsot, zsemlemorzsát, tojást, és a tejet.Amikor összegyúrtuk kis gombócukat készítünk belőle. Forró olajban húsgombócok mindkét oldalán 2-3 percig sütjük, míg barna nem lesz. Egy jénai tál alját kikenjük pl.:marinara paradicsomos szósszal.Ebbe rakjuk a már olajban megsütött gombócokat. A tetejét is meglocsoljuk a paradicsomos szószunkkal. Reszelt mozzarella szósszal megszórjuk. Lefedjük alufóliával, és előmelegített sütőben sütjük 220 fokon kb. 25 percig. ( vagy addig sütjük amíg a sajt teljesen megolvadt, és a húsgombóc teljesen megsül. )A tetejét petrezselyem zölddel díszítjük.


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu