Marinara paradicsomos szósz

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1/2 csésze extra szűz olívaolaj
2 kis apróra vágott hagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 szár apróra vágott zeller
2 hámozott és apróra vágott sárgarépa
1/2 teáskanál tengeri só
1/2 teáskanál frissen őrölt fekete bors kb. 1 kg zúzott paradicsom
2 szárított babérlevél


Elkészítés:
Olajat hevítünk egy közepes lángon. Adjuk hozzá a hagymát, a fokhagymát, addig főzzük amíg a hagyma áttetsző nem lesz, kb. 10 percig. Adjuk hozzá a zellert, sárgarépát, és 1/2 teáskanálnyi só és bors. Pirítjuk, amíg az összes zöldség puha nem lesz, kb 10 percig. Adjuk hozzá a paradicsomot és a babérlevelet, és főzzük alacsony lángon, amíg a szósz besűrűsödik, ez körülbelül 1 óra. Kivesszük és eldobjuk a babérlevelet. A szószba só és bors mehet még ízlés szerint.( ebből az adagból kb. 2 liter lesz... )


Az eredeti recept és kép:foodnetwork

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu