Burgonyás-csicseriborsós hamburger

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
A joghurtos szósz:
¾ csésze Görög joghurt
2 evőkanál tahini
fél citrom leve

bors
opcionális: 1 kis gerezd fokhagyma
reszelt vagy darált

A hamburgerek:1 közepes édes burgonya
⅔ csésze konzerv csicseriborsó( lé leöntve és vízzel öblítjük )
1 tojás
⅓ csésze liszt
füstölt paprika
1 teáskanál őrölt koriander
1 tk szárított oregánó
csipet só
olívaolaj
4x burger zsemle
valamilyen választott saláta



Elkészítés:
Joghurtos szósz:Hozzávalókat egy tálban keverjük össze.Addig keverjük amíg "sima" nem lesz, utána hagyjuk pihenni egy kicsit. Húspogácsa:A burgonyát reszeljük le. Egy tálban gyúrjuk össze a tojást, a lisztet, a csicseriborsót és a fűszereket és a lereszelt burgonyát. Egy tapadásmentes serpenyőben egy vékony réteg olívaolajat hevítsünk. A kezünkkel formázzunk húspogácsákat. A felhevített olajban süssük ki őket. Közvetlen a sütés előtt sózzuk és borsozzuk a húst. Körülbelül 2 percig minden oldalon süssük, vagy amíg aranyszínű és ropogós nem lesz.Összeállítjuk Burgonyás-csicseriborsós hamburger és meglocsoljuk a joghurtos szósszal.


Az eredeti recept és kép:thesugarhit

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu