Bbq bordák

Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
borda
2 teáskanál só
1 teáskanál fekete bors
2 teáskanál paprika
1 teáskanál cayenne bors
2 teáskanál szárított oregánó
¼ csésze barna cukor
1 csésze barbecue szósz
zöldbab


Elkészítés:
A bordákat szórjuk meg sóval, borssal, paprikával, cayenne borssal, oregánóval, és a barna cukorral. Bedörzsöljük a fűszereket egyenletesen mindkét oldalán.Egy tepsit kibélelünk alufóliával. Belerakjuk a már befűszerezett bordákat. Előmelegített sütőben sütjük kb. 140 fokon kb. 2 órán keresztül. Utána a sütőből kivéve az alufóliát kinyitjuk, hogy a bordák szabadon legyenek. Az oldalába a tepsinek, a bordák mellé teszünk zöldbab ( előtte megpárolva kicsit ) sóval.Egyenletesen a bordákat lekenjük barbecue szósszal. 260 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Utána egy vágódeszkára kivéve a csontok mellett felvágjuk és a zöldbabbal tálaljuk.


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu