Áfonyás-citromos sütemény

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 nagy tojás
1 csésze (210 gramm) kristálycukor
1 csésze 20% tejföl
1/2 csésze könnyű olívaolaj
1 teáskanál vanília kivonat
1/4 teáskanál só
2 csésze (260 g) liszt
2 teáskanál sütőpor
1 közepes citrom (héja és leve) - osztva
1/2 evőkanál kukoricakeményítő
450g friss áfonya
porcukor a díszítéshez


Elkészítés:
Egy tálban a két tojást és a cukrot habbá verjük fel. Adjunk hozzá 1 pohár tejfölt, 1/2 csésze olajat, 1 teáskanál vaníliát, 1/4 teáskanál sót, és habverővel jól összedolgozzuk. Egy tálban habverővel keverjük össze a 2 csésze lisztet, és 2 teáskanál sütőport. A habos tálhoz apránként adagoljuk hozzá. Amikor egy adagot hozzáöntünk akkor elkeverjük és utána öntjük hozzá a másik lisztes adagot...stb. Ezután mehet bele a citrom reszelt héja és a citromlé. Elkeverjük.Az áfonyát megmossuk.Egy közepes tálban, öntjük az áfonyát, 1/2 evőkanál kukoricakeményítőt és 1 teáskanál citromlével elkeverjük.Egy kerek tortaformát kivajazunk. Sütőpapírt teszünk bele. Ebbe öntjük bele az Áfonyás-citromos sütemény massza 3/4 -ét. Ráöntünk egy adag áfonyát, erre a maradék massza mehet. Eligazítjuk. Díszként mehet az áfonya a legtetejére. Előmelegített sütőben kb. 10 fokon kb. 55 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük és amikor megsült hagyjuk kihűlni.Tálaláskor porcukorral megszórjuk a tetejét...


Az eredeti recept és kép:natashaskitchen

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu