Vegyes bogyós gyümölcsös pite

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
10 graham keksz
fél csésze vaj
220 g lágy krémsajt
1/4 csésze juharszirup
1 csésze áfonya
1 csésze eper( szeletelve )
4 ek. víz
2 ek. citromlé
1/4 csésze cukor
2 ek. kukoricakeményítő


Elkészítés:
A kekszet morzsásra összetörjük. Olvasztott vajjal keverjük össze. Egy kör alakú tortaformába öntjük a kekszet, és elsimítjuk. A tortaforma oldalára is feltapasztjuk. Egy közepes méretű tálban keverjük össze a krémsajtot és a juharszirupot.Közepes lángon a gyümölcsök felét két evőkanálnyi vízzel és citromlével és cukorral forraljuk meg. 2-4 percig főzzük, vagy amíg a cukor fel nem oldódik.Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt a 2 evőkanálnyi vízzel. Öntsük hozzá a gyümölcsöshöz és még kb. 2 percig forraljuk, addig amíg be nem sűrűsödik. A keveréket 5 percig hűlni hagyjuk.A kekszes rétegre a krémsajtos réteget egyenletesen eloszlatjuk. A fennmaradó áfonyákat és az epreket egyenletesen szórjuk őket a krémsajtréteg tetejére.Ezután öntsük a főtt bogyó keveréket a friss gyümölcs és krémsajt tetejére.A tálalás előtt 1,5-2 órán keresztül teljesen hűtsük le a pite-t a hűtőszekrényben.Tejszínhabbal tálaljuk...


Az eredeti recept és kép:buzzfeed

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu