Lencseleves marhahússal

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága

Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj
1 kg marhahús felkockázva
1 hagyma apróra vágva
3 fokhagyma darálva
4 sárgarépa szeletelve
3 nagy zeller
1 1/2 csésze szárított zöld vagy barna lencse
zúzott paradicsom
6 csésze marhahús alaplé
1 csésze száraz vörösbor
3 babérlevél
1 evőkanál szárított kakukkfű
csípős cayenne bors
3 evőkanál friss apróra vágott tárkony

bors


Elkészítés:
A közepes fazékban közepes lángon olajat hevítünk.A hagymát pirítsuk kb. 3-4 percig, majd hozzáadjuk a marhahúst és a fokhagymát.5-10 perc alatt kérgesítsük a húst! Adjuk hozzá a sárgarépát, a zellert, a lencsét, a paradicsomot, a marhahús alaplét, a bort, babérlevelet, kakukkfűt, 1 tk. sót és cayenne borsot.Forraljuk fel, fedjük le, majd csökkentjük a hőt és kb. 45-60 percig pároljuk, amíg a lencsék nem puhulnak meg. Keverjük hozzá a végén a tárkonyt. Ezután sózzuk és borsozzuk utána ahogyan az ízlésünk kívánja...


Az eredeti recept és kép:aspicyperspective

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu