Sajttal és szalonnával töltött burgonyapüré

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
300 g reszelt nyers burgonya
300 g burgonyapürével
250 g lisztet
20 g olvasztott vaj

bors
reszelt sajt
néhány szelet szalonna apróra vágva
tejföl 20%-os
szeletelt hagyma
vaj


Elkészítés:
A burgonyát megpucolva lereszeljük. Egy konyharuhába téve kinyomkodjuk a levét. Egy tálba öntjük a burgonyareszeléket és a krumplipürét. Hozzáöntjük a lisztet és összekeverjük. Adjunk hozzá olvasztott vajat és a fűszert. Adj hozzá még egy kis tejet, és jól keverd össze.Addig keverjük míg a tej el nem keveredik benne teljesen. Amennyiben túl nedves marad adj hozzá még lisztet. Belisztezzük a gyúródeszkát, és kinyújtjuk a tésztát. Kb. 1 cm vastag legyen. Teszünk rá reszelt sajtot és szalonnát. Mehet rá a másik réteg. Nagy pogácsaszaggatóval egy korongot vágunk ki belőle. Egy kis vajon megsütjük mind két oldalát( kb. 4 perc ).Tejföllel és hagymával tálaljuk...


Az eredeti recept és kép:TastyMiam

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu