Whiskykrémes csokikocka

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
100 g vajat
500 g cukor
150 g juharszirup
300 ml krém
200 g étcsokoládé
100 ml-es whiskykrém vagy "ír krém"
100 g fehér csokoládé


Elkészítés:
Egy serpenyőben olvasztjuk a vajat, majd mehet bele a szirup és a friss folyékony krém.Takarékon főzzük, finoman keverjük össze, amíg a keverék homogén nem lesz.Amíg a hőmérséklet eléri a 120°C-ot addig főzzük. Keverd össze néha-néha.Levesszük a tűzről. Mehet bele az étcsokoládé és az ír krém összekeverjük. Egy tortaformába öntjük bele. Olvasztott fehér csokit öntünk a tetejére és fogpiszkálóval "széthúzzuk" a fehér csokit.A hűtőbe tesszük pihenni amíg ki nem hűl. Utána a felszeleteljük.


Az eredeti recept és kép:TastyMiam

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu