Mama zserbója

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
35 dkg liszt
1 darab tojás
5 dkg cukor
20 dkg margarin
1 dl tej
1 dkg élesztő
csipet só
csipet sütőpor
házi baracklekvár
40-50 dkg cukrozott darált dió


Elkészítés:
A lisztbe beletesszük a felfuttatott élesztőt. Utána mehet bele a só, és a cukor. Összegyúrjuk. Három részre osztjuk szét. Külön-külön kinyújtjuk mind a harmat. Rétegezve rakjuk a lapokat. Tehát: tészta, baracklekvár, dió, tészta, lekvár, és dió. A tetejére pedig a harmadik lap mehet. Előmelegített sütőben készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült -e már. Hagyjuk kihűlni. Amikor kihűlt olvasztott csokit öntünk a tetejére.( A csokimázhoz: kakaópor, étcsoki, 8 dkg vaj,cukor, meg kicsi rumaroma )




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu