Töltött kenyér rántott húslabdával

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
½ kg. darált hús
1 tojást
Worcestershire szósz
1 evőkanál mustár
50 gr. reszelt kenyér
2 vágott hagyma
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
2 érett paradicsom
1 doboz paradicsompüré
1 tk. cukor
1 tk. a paprika
1 tk. őrölt bors
1 ts. oregánó
1 maréknyi friss bazsalikom
150 gr. reszelt mozzarella
1 buci kenyér


Elkészítés:
Szeletelek hagymás és fokhagymát. Vágjuk a paradicsomot kockákra a magok egy részének eltávolításával. A hagymát és fokhagymát egy serpenyőben olívaolajjal sütjük.Kettéválasztjuk.Az egyik felét hagyjuk benne a másikat kivesszük. A serpenyőshöz adjuk hozzá a kockázott paradicsomot. 5 perc múlva, alkalmanként kevergetve, adjunk hozzá sót, cukrot és paradicsompürét.10 perc elteltével adjuk hozzá a fűszerezést ízlés szerint.További 5 percig főzzük. Ha nagyon száraz és szükséges, adjunk hozzá egy kis vizet.Egy tálba helyezzük a darált húst.Adjuk hozzá a hagymát és a fokhagymát, és a félretett hagymás részt. A tojást, a zsemlemorzsást, az Worcestershire mártást, a mustárt, a sót és a borsot is.Keverjük össze mindaddig, amíg az összes összetevő egybe nem áll. Kis golyókat csinálunk belőle. Egy nagy serpenyőben olíva olajat hevítünk, és ebben sütjük barnára a húsgombócokat. Adjuk hozzá a mártást, fedjük le és hagyjuk főzni 10 percig, együtt.A kenyér belsejét kiszedjük. Púposan töltjük fel. Reszelt sajttal szórjuk meg.


Az eredeti recept és kép:tastemade

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu