Worcestershire szósz

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 csésze rizs ecetet
1 teáskanál balzsamos ecetet
½ csésze szójaszósz
¼ csésze cukor
1 teáskanál őrölt gyömbér
1 teáskanál száraz mustárt
1 teáskanál szárított mogyoróhagyma
1 teáskanál köménymag
½ teáskanál édesköménymagot
½ teáskanál őrölt fahéjat
½ teáskanál durva őrölt fekete bors


Elkészítés:
Helyezzünk minden összetevőt egy közepes serpenyőbe. Forraljuk fel közepes magas hőmérsékleten; csökkentse a hőt és főzzük, amíg a folyadék felére nem csökken, kb 20 perc. Átszűrjük egy finomszemcsés szitán keresztül,és hagyjuk kihűlni, mielőtt használnánk. A Worcestershire-mártást hermetikus lezárva, legfeljebb 3 hónapig tárolhatják.


Az eredeti recept és kép:fodmaplivingMás néven angol szósz

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu