Baileys jégkrémes sütemény ( brownie )
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó
Hozzávalók:
Jégkrém:360 ml zsíros tejszín
10 ml vanília kivonat
120ml Baileys
1 édesített sűrített tej
Brownie:300g ét csokoládé
300g olvasztott vaj
150ml Baileys
5 tojás
400 g cukor
150ml Baileys
130 g sütőporral kevert liszt
1/2 csésze - 70 g sima liszt
3/4 csésze - 80 g kakaó
Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a tejszínt, a vaníliát, a Baileys-t. Felverjük kemény habbá. Ehhez öntsük hozzá a sűrített tejet. Óvatosan összekeverjük vele. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Elsimítjuk és a hűtőbe tesszük.
A brownie-k elkészítéséhez öntsük a megolvasztott vajat a csokoládéra, és keverjük össze, majd öntsük rá a Baileyt, és keverjük újra. Tegyük félre, hogy kissé lehűljön.
A tojásokat csak habosítsuk, amíg fel nem haboznak, majd hozzáadjuk a cukrot, és egy másodpercig kevergetjük. Öntsük a lehűtött csokoládé keveréket hozzá, és keverjük össze, majd szitáljuk bele az összes száraz összetevőt és keverjük át mindent.
Öntsük ezt a csokis keveréket két sütőpapírral bélelt 9x9 brownies tepsibe, és süssük kb.20 percig kb. 180 fokon. ( tűpróbával megnézni, hogy jó -e ).Hagyjuk kihűlni.
A Baileys jégkrémes sütemény, úgy áll össze, hogy az alján egy Brownie lap a tetejére megy a tejszínes massza, és erre mehet a második Brownie adag. Kb. 4 órán keresztül hűtőbe tesszük. Fogyasztásig mindig hűtve tartjuk.
Az eredeti Baileys jégkrémes sütemény receptje a twistedfood
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu