Baileys jégkrémes sütemény ( brownie )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
Jégkrém:360 ml zsíros tejszín
10 ml vanília kivonat
120ml Baileys
1 édesített sűrített tej


Brownie:300g ét csokoládé
300g olvasztott vaj
150ml Baileys
5 tojás
400 g cukor
150ml Baileys
130 g sütőporral kevert liszt
1/2 csésze - 70 g sima liszt
3/4 csésze - 80 g kakaó


Elkészítés:
Egy nagy tálban keverjük össze a tejszínt, a vaníliát, a Baileys-t. Felverjük kemény habbá. Ehhez öntsük hozzá a sűrített tejet. Óvatosan összekeverjük vele. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Elsimítjuk és a hűtőbe tesszük. A brownie-k elkészítéséhez öntsük a megolvasztott vajat a csokoládéra, és keverjük össze, majd öntsük rá a Baileyt, és keverjük újra. Tegyük félre, hogy kissé lehűljön. A tojásokat csak habosítsuk, amíg fel nem haboznak, majd hozzáadjuk a cukrot, és egy másodpercig kevergetjük. Öntsük a lehűtött csokoládé keveréket hozzá, és keverjük össze, majd szitáljuk bele az összes száraz összetevőt és keverjük át mindent. Öntsük ezt a csokis keveréket két sütőpapírral bélelt 9x9 brownies tepsibe, és süssük kb.20 percig kb. 180 fokon. ( tűpróbával megnézni, hogy jó -e ).Hagyjuk kihűlni. A Baileys jégkrémes sütemény, úgy áll össze, hogy az alján egy Brownie lap a tetejére megy a tejszínes massza, és erre mehet a második Brownie adag. Kb. 4 órán keresztül hűtőbe tesszük. Fogyasztásig mindig hűtve tartjuk.


Az eredeti Baileys jégkrémes sütemény receptje a twistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu