Zsemlefelfújt
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
4 db zsemle
4 dkg vaj
4 db tojás
5 dkg mandula
10 dkg vaníliás porcukor
1 dl tej
2-3 dkg mazsola
Elkészítés:
A zsemléket kockára vágjuk, és meglocsoljuk annyi tejjel,
hogy nedves legyen. A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás
porcukorral, a vajjal, hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert
kemény habhoz, elvegyítjük a zsemlekockákkal, a megtisztított
és tiszta konyharuhával ledörzsölt mazsolával, és vajjal
kikent tűzálló tálban megsütjük. Adhatunk hozzá gyümölcsszörpöt
vagy valamilyen sodót.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu