Zsemlefelfújt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
4 db zsemle
4 dkg vaj
4 db tojás
5 dkg mandula
10 dkg vaníliás porcukor
1 dl tej
2-3 dkg mazsola


Elkészítés:
A zsemléket kockára vágjuk, és meglocsoljuk annyi tejjel, hogy nedves legyen. A tojások sárgáját elkeverjük a vaníliás porcukorral, a vajjal, hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert kemény habhoz, elvegyítjük a zsemlekockákkal, a megtisztított és tiszta konyharuhával ledörzsölt mazsolával, és vajjal kikent tűzálló tálban megsütjük. Adhatunk hozzá gyümölcsszörpöt vagy valamilyen sodót.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu