Rizsfelfújt
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
6 dl tej
20 dkg rizs
1/2 rúd vanília
3 dkg vaj
3 db tojás
12 dkg cukor
egy kanál morzsa
só
egy fél citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
1.5 dl málna- vagy gyümölcsszörp
Elkészítés:
A kiválogatott és megmosott rizst egy csipet sóval és a 1/2
rúd vaníliával ízesített, egy kevés vízzel hígított tejben puhára
főzzük. Közben a 3 dkg vajat 10 dkg cukorral, három tojássárgájával
és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, hozzáadjuk
a kihűlőfélben levő rizshez, majd a tojásfehérjékből
vert kemény habot is hozzákeverjük. Egy megfelelő edényt
zsírral kikenünk, morzsával megszórjuk, a rizst beleöntjük, és
mérsékelt tűzön pirosra sütjük, majd attól függően, hogy
milyen edényben sütöttük, kockára vagy torta szerűen felvágjuk,
és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. A málna vagy
gyümölcsszörpöt külön csészében adjuk hozzá.
Nagyon finom a rizsfelfújt, ha az edényt, amiben sütjük,
vékonyra nyújtott omlós tésztával béleljük ki, széleit ráhajtjuk
a rizsre, és ezután sütjük meg.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu