Rizsfelfújt

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 dl tej
20 dkg rizs
1/2 rúd vanília
3 dkg vaj
3 db tojás
12 dkg cukor
egy kanál morzsa

egy fél citrom héja
1 csomag vaníliás cukor
1.5 dl málna- vagy gyümölcsszörp


Elkészítés:
A kiválogatott és megmosott rizst egy csipet sóval és a 1/2 rúd vaníliával ízesített, egy kevés vízzel hígított tejben puhára főzzük. Közben a 3 dkg vajat 10 dkg cukorral, három tojássárgájával és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük, hozzáadjuk a kihűlőfélben levő rizshez, majd a tojásfehérjékből vert kemény habot is hozzákeverjük. Egy megfelelő edényt zsírral kikenünk, morzsával megszórjuk, a rizst beleöntjük, és mérsékelt tűzön pirosra sütjük, majd attól függően, hogy milyen edényben sütöttük, kockára vagy torta szerűen felvágjuk, és vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk. A málna vagy gyümölcsszörpöt külön csészében adjuk hozzá. Nagyon finom a rizsfelfújt, ha az edényt, amiben sütjük, vékonyra nyújtott omlós tésztával béleljük ki, széleit ráhajtjuk a rizsre, és ezután sütjük meg.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu