Karamellás, almás kekszes sütemény( sütés nélküli )

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
6 darab alma szeletelve
1 teáskanálnyi fahéj
2 teáskanál vaj
1/4 csésze barna cukor
2-3 csomag keksz
4 csésze habtejszín
1 csésze krémsajt
2 teáskanálnyi porcukor
1 teáskanál vanília
karamell szósz


Elkészítés:
Olvasszuk meg a vajat. Adjunk hozzá almát, barna cukrot és fahéjat. Keverjük össze és főzzük, amíg az almák nem puhulnak meg. Tegyük félre, hogy teljesen lehűljön.Keverjük össze a habtejszínt, a krémsajtot, a cukrot és a vaníliát. Egy vékony kekszréteget terítsünk egy négyzet alakú mély üvegedény aljára. A lényeg itt a rétegezés. ( keksz, krémsajt, almás massza,keksz, krémsajt,almás,keksz,krémsajt )A réteget egyenletesen helyezzük a kekszek közé, majd egy réteg tejszínhabbal, majd almával és egy karamell szósz szórásával. Ismételje meg, hogy 2 réteg almát és három réteg kekszet kapjon teljes kiöntéssel tejszínhabbal és karamell mártással.A teteje legyen a krémsajtos massza. ( karamell díszítéssel ) Fedjük le és hűtsük 4 órán keresztül vagy egy éjszakán át.


Az eredeti kép és szöveg a Karamellás, almás pite receptheztwistedfood

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu