Falafel ( csicseriborsó fasírt )

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1 csésze szárított csicseriborsó
1/2 nagy hagyma
nagyjából apróra vágva (kb. 1 csésze)
2 evőkanál apróra vágott petrezselyem
2 evőkanál apróra vágott friss koriander
1 teáskanál só
1/2-1 teáskanál szárított piros paprika
4 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kömény
1 teáskanál sütőpor
4-6 evőkanál liszt
olaj sütéshez
apróra vágott paradicsom
hagyma
zöld paprika


Elkészítés:
Tegyük a csicseriborsót egy nagy tálba, és adjunk hozzá elegendő hideg vizet, hogy elfedje legalább 2 cm-re. Hagyjuk hagy ázzon egy éjszakát, majd lecsöpögtetjük. ( Vagy használhatsz konzerv csicseriborsót is. )A csicseriborsót a hagymával összeturmixoljuk. Adjuk hozzá a petrezselymet, a koriandert, a sót, a paprikát, a fokhagymát és a köményt.Összegyúrjuk. Megszórjuk a sütőporral és 4 evőkanál liszttel. A lényeg, hogy elegendő lisztet kell hozzáadni ahhoz, hogy a tészta egy kis golyóvá összeálljon, és már ne ragadjon a kezedhez. Tegye egy tálba, és hűtsük le néhány órán keresztül. Formázzuk a csicseriborsó keveréket golyókká. Olajat hevítünk és ebben sütjük ki a Falafeleket ( csicseriborsó fasírt ).Egy pár percig kell sütni, mindkét oldalon, vagy amíg aranybarna. Falafel golyókat, apróra vágott paradicsommal, hagymával, zöldpaprikával tálalhatjuk...( vagy Tahina szósszal )


Az eredeti recept és kép a Falafelhez:epicurious

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu