Tökös sajttorta szeletek
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
6 evőkanál olvadt vaj
10 graham zúzott keksz
900 gramm tejszínes krémsajt
4 tojás
1 teáskanál vanília
1 ½ csésze cukor (300 g)
tökmag 425 g
A dísz morzsa
½ csésze vaj (115 g)
1 pohár liszt (125 g)
½ csésze barna cukor (110 g)
1 evőkanál őrölt fahéj
Elkészítés:
Egy közepes tálban össze kell keverni az olvasztott vajat és a tört graham-kekszeket. Keverjük addig, amíg a keverék össze nem áll.
A kizsírozott 23x33 cm tepsi alját a graham keksz keverékkel egyenletesen eloszlatjuk.
Egy nagy tálban keverjük össze a krémsajtot, a tojást, a vaníliát és a cukrot. Keverjük addig, amíg a keverék sima nem lesz.Ennek a masszának a felét tesszük a kekszere. Hűtőbe rakjuk pihenni. A maradék krémsajtos keverékhez adjuk a sütőtök pürét, és simára elkeverjük. Mehet a sima natúr krémsajtos tetejére. Előmelegített sütőben kb. 160 fokon kb. 30 percig sütjük.
A morzsa elkészítése: egy közepes tálba tesszük a vajat, a lisztet, a barna cukrot és a fahéjat. Keverjük mindaddig, amíg az összes összetevő egyenletesen nem lesz egységes. A sütőből kivéve a félkész sütit rászórjuk a fahéjas darabokat. "Rámorzsáljuk". Sütjük további kb. 25 percig.
A legjobb eredmény elérése érdekében hűtőszekrényben egy éjszakán át teljesen lehűtjük, majd szeleteljük és tálaljuk.( de a süti kihűlése után is ehetünk belőle. )
Eredetiben a Tökös sajttorta szeletek receptje és képe:tasty
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu