Anyóstorta (nem lehet elrontani)
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
25 db babapiskóta
1 1 tej
5 dkg cukor
1/2 dl
rum
10 dkg mazsola vagy cukrozott gyümölcs
3 dl tejszín.
Krém: 1/2 liter tej
két tojássárgája
egy evőkanál liszt
2 dkg
kakaópor
1/4 rúd vanília
8 dkg cukor és 2 dkg porcukor a tejszínhabba.
Elkészítés:
A tejet 5 dkg cukorral felforraljuk, beleöntjük a rumot, és
egyenként belemártjuk a babapiskótákat. Lapos tálra egy sort
rakunk belőle. Erre rákenjük az elkészített vaníliakrém felét,
amire ismét egy sor tejes piskótát rakunk. A második sor piskótára a vaníliakrém másik felét - amelybe 2 dkg kakaóport
kevertünk - tesszük. Ennek tetejére rakjuk a harmadik sor
piskótát. Mindkét krémrétegre mazsolát vagy cukrozott gyümölcsöt
teszünk. Az így nyert tortaformát 3 dl tejszínből vert,
cukrozott, kemény habbal (nyomózsákból vagy zsírpapirból
készített zacskóból) szépen felspricceljük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu