Anyóstorta (nem lehet elrontani)

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
25 db babapiskóta
1 1 tej
5 dkg cukor
1/2 dl rum
10 dkg mazsola vagy cukrozott gyümölcs
3 dl tejszín. Krém: 1/2 liter tej
két tojássárgája
egy evőkanál liszt
2 dkg kakaópor
1/4 rúd vanília
8 dkg cukor és 2 dkg porcukor a tejszínhabba.


Elkészítés:
A tejet 5 dkg cukorral felforraljuk, beleöntjük a rumot, és egyenként belemártjuk a babapiskótákat. Lapos tálra egy sort rakunk belőle. Erre rákenjük az elkészített vaníliakrém felét, amire ismét egy sor tejes piskótát rakunk. A második sor piskótára a vaníliakrém másik felét - amelybe 2 dkg kakaóport kevertünk - tesszük. Ennek tetejére rakjuk a harmadik sor piskótát. Mindkét krémrétegre mazsolát vagy cukrozott gyümölcsöt teszünk. Az így nyert tortaformát 3 dl tejszínből vert, cukrozott, kemény habbal (nyomózsákból vagy zsírpapirból készített zacskóból) szépen felspricceljük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu