Sült lazac spenóttal és karfiollal
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: drága
Hozzávalók:
kb. 800 g lazacfilé bőrrel
1 ts só
1 / 2 ts bors
2 gerezd apróra vágott fokhagyma
1 darab apróra vágott zöld chili
1 darab lime
2 evőkanál olívaolaj
friss spenót 200 gramm
1 db karfiol
1 / 4 ts szerecsendió
Elkészítés:
Melegítse fel a sütőt 150 ° C-ra.
A lazac filéket sózzuk és borsozzuk.
Apróra vágjuk a fokhagymát és a zöld chili-t, és finoman apróra vágott citromhéjjal és lime juice-szel keverjük össze. A keveréket tegyük a lazacok tetejére, és helyezzük be a halat a sütőbe. A halakat kb. 15 percig sütjük.
Öntünk olívaolajat egy nagy serpenyőbe, felhevítjük, és tegyük bele a spenót leveleket. Keverjük össze.Addig kevergetjük amíg össze nem esik a spenót. A karfiolt a reszelő durva oldalán lereszeljük, és tegyük a serpenyőben a spenót mellé. Keverjük össze jól, és sózzuk, borsozzuk és szerecsendióval meghintjük.
Tálaláskor főtt rizs adunk hozzá...
Az eredeti kép és recept a Sült lazac spenóttal és karfiollal című recepthez:matprat
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu