Írós sült csirke szendvics( hamburger )

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
2 bögre író (480 ml)
1 teáskanál só
1 teáskanál fekete bors
½ teáskanál Cayenne-i bors
8 csont nélküli- bőr nélküli csirkecomb

Dressing
1 ½ csésze sima görög joghurt (360 g)
3 evőkanál friss kapor apróra vágva
1 teáskanál fokhagyma darálva
2 evőkanál citromlé
¼ csésze reszelt parmezán (30 g)

Fűszerezett liszt
2 bögre liszt (250 g)
1 evőkanál só
2 teáskanál fekete bors
1 ½ teáskanál Cayenne-i bors
1 evőkanál fokhagyma darálva olaj a sütéshez

A tálaláshoz
vaj
8 burger zsemle
saláta
2 paradicsom szeletelve


Elkészítés:
1.Egy közepes tálban össze kell keverni az írót, sót, borsot és cayenne-t. Dobjad a csirkecombokat a pácba.Hagyjuk a hűtőben legalább 1 órán keresztül vagy egy éjszakán át. 2.Egy kis tálba tedd a joghurtot, kaprot, fokhagymát, citromlevet és parmezán sajtot. Fedjük le és hagyjuk legalább 1 óra hosszat a hűtőszekrényben pihenni. 3.Egy közepes tálban keverje össze a lisztet, sót, borsot, cayenne-t és fokhagymát. A pácolt csirkét a lisztkeverékbe kell forgatni, amíg a csirke teljesen le van burkolva. Forró olajban kisütjük kb. 7 percig vagy amíg meg nem sül aranybarnára. Megpirítjuk a kettévágott zsemléket ( csak a vágott felüket )Összerakjuk a szendvicseket a pirított zsemlékkel, salátával, sült csirkével, paradicsomszeletekkel és kapros öntettel.


Az írós sült csirke szendvicshez az eredeti recept a képpel:tasty

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu