Szalonnás krumplileves
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
2 csík szalonna 1 cm-es darabokra vágva
1 csésze hagyma kockára vágva (150 g)
1 csésze sárgarépa kockára vágva (120 g)
1 csésze zeller kockára vágva (225 g)
3 evőkanál liszt
sonka főtt és felkockázva (300 g)
2 burgonya kockázva
1 teáskanál friss kakukkfű
1 teáskanál fekete bors
6 csésze csirke húsleves (1
4 liter)
2 babérlevél
2 bögre zsíros tejszín (480 ml)
Elkészítés:
A szalonnát ropogósra sütjük. Ezután adjuk hozzá a hagymát, a sárgarépát és a zeller, főzzük, körülbelül 3 percig.
Mehet hozzá utána a liszt, folyamatosan keverve 1-2 percig, hogy elkerüljük a csomósodást.
Adjunk sonkát, burgonyát, kakukkfüvet és fekete borsot hozzá. Keverjük össze.
Adjuk hozzá a csirke húslevest és a babérlevelet.
Fedjük le és forraljuk fel. Ezután takarékon főzzük 25-30 percig.Utána vegyük ki a két babérlevelet és öntsük hozzá a főzőtejszínt. Összekeverjük, felforraljuk...és már tálalhatjuk is...
A Szalonnás krumplileves eredeti receptje és a képe:tasty
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu