Burgonyás keksz

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg zsír
20 dkg porcukor
20 dkg burgonya
egy tojás
1 dkg sütőpor.


Elkészítés:
60 dkg lisztet 20 dkg zsírral, 20 dkg porcukorral, 20 dkg főtt, áttört burgonyával, egy egész tojással és 1 dkg sütőporral összegyúrunk. Jó kemény legyen a tészta. Húsdarálóra szerelt kekszformán átnyomjuk, és rudat, kiflit, S vagy Z betűket formálva belőle, zsírozott tepsin halványpirosra sütjük. Burgonya helyett juhtúrót vagy sajtot is gyúrhatunk bele, de akkor csak 10 dkg zsírt vegyünk hozzá, és egy kevés tejjel hígítsuk, cukor helyett pedig gyengén sózzuk meg.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu