Burgonyás keksz
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
60 dkg liszt
20 dkg zsír
20 dkg porcukor
20 dkg burgonya
egy tojás
1 dkg sütőpor.
Elkészítés:
60 dkg lisztet 20 dkg zsírral, 20 dkg porcukorral, 20 dkg
főtt, áttört burgonyával, egy egész tojással és 1 dkg sütőporral
összegyúrunk. Jó kemény legyen a tészta. Húsdarálóra
szerelt kekszformán átnyomjuk, és rudat, kiflit, S vagy Z betűket
formálva belőle, zsírozott tepsin halványpirosra sütjük.
Burgonya helyett juhtúrót vagy sajtot is gyúrhatunk bele, de
akkor csak 10 dkg zsírt vegyünk hozzá, és egy kevés tejjel
hígítsuk, cukor helyett pedig gyengén sózzuk meg.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu