Forralt bor( pálinkával )

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 üveg / 750 ml vörösbor (javaslatok: Cabernet Sauvignon
Zinfandel
Merlot )
1 narancs (hámozva és szeletelve )
1/4 csésze pálinka
8-10 szegfűszeg
1/3 csésze méz ( vagy cukor )
3 fahéj
1 teáskanál friss gyömbér ( vagy 2 teáskanál őrölt gyömbér; szegfűborssal helyettesíthető )


Elkészítés:
A forralt bor elkészítéséhez tegyük az összes összetevőt egy nagy edénybe, és tegyük takarék lángra.Finoman melegítsük az összetevőket alacsony hőmérsékleten (ne forrjon), kb. 20-25 percig.Időnként keverjük meg, hogy ellenőrizze, hogy a méz vagy a cukor teljesen feloldódott-e a forralt borunkban. Amikor a bor párolódik és az összetevők jól össze vannak keveredve, készen áll a tálalásra.


Az eredeti recept a forralt bor bálinkával című recepthez:thespruceeats Az 1/3 csésze méz vagy cukor édesebb stílusú forralt bort készít.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu