Mazsolás madártej

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
1.5 l tej
15 dkg cukor
5 dkg mazsola
4 tojás
2 evőkanál liszt
1 csomag vaníliás cukor


Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A tejet 1 lábasban a vaníliás cukorral felforraljuk. Forráskor beleszaggatjuk a habgaluskákat egy vízes evőkanál segítségével. Ha az egyik oldaluk megfőtt akkor óvatosan megfordítjuk. Ha ez is megvan akkor nekikezdünk a vaníliamártásnak. A tojássárgát a cukorral és a lisztel összekeverjük. Folyamatos kevergetés mellett beleöntjük a tejbe. Amikor besűrűsödött levesszük a lángról, és hagyjuk kihűlni. Ezután rátesszük a habgaluskákat és jól megszórjuk mazsolával.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu