Fougasse (provence-i kenyér)
Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
50 dkg liszt
4 ek.olívaolaj
2 marék fekete olíva bogyó
1 csomag instant élesztő
2 kk. só
3 dl
langyos víz
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük az élesztővel és
a sóval, hozzáadjuk a felaprított olívabogyót
és az olajat, majd elkeverjük.Apránként hozzáadjuk a langyos
vizet, és bedagasztjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsíre tesszük, lapos
és ovális lepényt formázunk belőle,és levélerezetet vágunk bele késsel.
Széthúzzuk, megkenjük olajjal, sózzuk,és 180 fokra előmelegített sütőben
huszonöt perc alatt megsütjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu