Fougasse (provence-i kenyér)

Elkészítési idő: 75 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
50 dkg liszt
4 ek.olívaolaj
2 marék fekete olíva bogyó
1 csomag instant élesztő
2 kk. só
3 dl langyos víz


Elkészítés:
A lisztet elkeverjük az élesztővel és a sóval, hozzáadjuk a felaprított olívabogyót és az olajat, majd elkeverjük.Apránként hozzáadjuk a langyos vizet, és bedagasztjuk a tésztát. Sütőpapírral bélelt tepsíre tesszük, lapos és ovális lepényt formázunk belőle,és levélerezetet vágunk bele késsel. Széthúzzuk, megkenjük olajjal, sózzuk,és 180 fokra előmelegített sütőben huszonöt perc alatt megsütjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu