4 sajtos réteges csirkemell

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
csirkemell kb. 1 kg
liszt
5 darab tojás

bors
kevés tárkony
natúr edami
füstölt edami
chedar sajt
mozzarella
vaj


Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk és kiklopfoljuk,sózzuk, borsozzuk. A sajtokat lereszeljük. A kerámia tepsit kivajazzuk. A csirkemelleket megforgatjuk lisztben majd tojásban. Beletesszük a tepsibe. Amikor egy sor kész mehet rá a reszelt sajtok. Erre mehet megint a csirkemell és sajt...A tetejét vastagon megszórjuk reszelt sajttal. A mozzarellát felszeleteljük és a rétegek közé tesszük. Készítünk kicsi tálkába egy fűszer keveréket:só, bors kicsi tárkony.Összekeverjük. A rétegeket ezzel megszórjuk ízlés szerint. Lefedjük alufóliával és kb. 200 fokon sütjük kb. 20 percig. Utána az alufóliát levesszük és kb. 180 fokon sütjük kb. 35-40 percig sütjük. A sajt a tetején aranybarnára kell, hogy süljön.


Krumplipürével tálaljuk.

©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu