Krupligombóc

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
30 dkg lisztes burgonya
1 egész tojás
ízlés szerint só
bors
friss gyömbér
bazsalikom
füstölt szalonna
friss petrezselyem
vöröshagyma
liszt
zsír


Elkészítés:
A lisztes krumplit sós vízben megfőzzük. A szalonnát apróra vágott hagymával megpírítjuk. Ha a krumpli puha, a levét leöntjük, összetörjük,a pirított hagymás szalonnával, a tojással,kevés sóval, borssal összekeverjük.Annyi lisztet adunk hozzá, amennyit felvesz. A masszából kis gombócokat formázunk, és forró vízben kifőzzük. Zsíron megfuttatjuk,fűszerezzük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu