Szilvás gombóc

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó

Hozzávalók:
1 kg burgonya
fél kg szilva
35 dkg liszt
13 dkg margarin
1 mk. őrölt fahéj
10 dkg zsemlemorzsa
fahéjas porcukor a szóráshoz


Elkészítés:
A főtt áttört krumplihoz keverjük a lisztet, 3 dkg vajat, sózzuk, összegyúrjuk. Fél centi vastagra kinyújtjuk,és 6x6 centis négyzetekre vágjuk. A négyzetek közepére szilvát teszünk,fahéjjal megszórjuk, gombócokat formálunk belőlük. Forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, és amikor már feljönnek a víz tetejére,még további három-öt percig főzzük. A maradék vajon megpírított zsemlemorzsába forgatjuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu