Szilvás gombóc
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó
Hozzávalók:
1 kg burgonya
fél kg
szilva
35 dkg liszt
13 dkg margarin
1 mk. őrölt fahéj
10 dkg zsemlemorzsa
fahéjas porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A főtt áttört krumplihoz keverjük a lisztet, 3 dkg vajat, sózzuk, összegyúrjuk.
Fél centi vastagra kinyújtjuk,és 6x6 centis négyzetekre vágjuk.
A négyzetek közepére szilvát teszünk,fahéjjal megszórjuk, gombócokat
formálunk belőlük. Forrásban lévő vízbe tesszük a gombócokat, és
amikor már feljönnek a víz tetejére,még további három-öt percig főzzük.
A maradék vajon megpírított zsemlemorzsába forgatjuk.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu