Paradicsomos kagyló
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága
Hozzávalók:
40 dkg fekete kagyló
1
5 dl fehérbor
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
45 dkg tagliatelle
só
színes bors
4 dl paradicsomszósz
1 evőkanál vaj
Elkészítés:
A kagylót sós vizben három-négy percig forraljuk. Az apróra vágott
vöröshagymát megdinszteljük, és hozzáadjuk a fokhagymát. A kagylót
leszűrjük. A hagymához hozzáöntjük a bort, besűrítjük, hozzáadjuk a
paradicsomszószt. Sűrűsödésig főzzük.A kifőtt tésztához adunk egy
evőkanál vajat. Ráöntjük a szószt, a kagylókat, és jól összekeverjük.
©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu