Paradicsomos kagyló

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
40 dkg fekete kagyló
1
5 dl fehérbor
1 fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
45 dkg tagliatelle

színes bors
4 dl paradicsomszósz
1 evőkanál vaj


Elkészítés:
A kagylót sós vizben három-négy percig forraljuk. Az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük, és hozzáadjuk a fokhagymát. A kagylót leszűrjük. A hagymához hozzáöntjük a bort, besűrítjük, hozzáadjuk a paradicsomszószt. Sűrűsödésig főzzük.A kifőtt tésztához adunk egy evőkanál vajat. Ráöntjük a szószt, a kagylókat, és jól összekeverjük.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu