Kagylós rizottó

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: drága

Hozzávalók:
1 fej hagyma
10 dkg piros húsú paprika
15 dkg paradicsom
30 dkg rizs
6 dl csirkeleves kockából
40 dkg kagylóhús
2 csipet sáfrányos szeklice
kevés olívaolaj
2 evőkanál vágott kapor


Elkészítés:
A csirkelevet felforraljuk a sáfrányos szeklicével és a kagylóval. Az olajon megfuttatjuk a finomra vágott hagymát, majd rátesszük a rizst. Amikor felmelegedett, sózzuk, borsozzuk,rátesszük a papríkát, és rászűrjük a levet a kagylóról. Négy-öt percig főzzük. Belekeverjük a paradicsomot,a kaprot, a kagylót. Lefedve pihentetjük, utána tálaljuk.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu