Hideg uborkaleves

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó

Hozzávalók:
2 evőkanál liszt vagy ételkeményítö
4-5 db kovászos uborka
2-3 db friss uborka
3-4 dl uborkalé
2 dl tejföl vagy joghurt vagy aludttej
1 evőkanál mazsola
kapor


Elkészítés:
A lisztet vagy a keményítőt kevés vízzel felfőzzük. Ezzel elkészül a leves habarása, azaz így kapjuk a leves sűrűségét. A főzést ezzel befejeztük. A péphez lassan hozzákeverjük a tejfölt, a kockára vágott kovászos és friss uborkát, beledobjuk a megmosott mazsolát, az összevágott kaprot, és felengedjük az uborkalével. Hűtés után fogyasztható.




©2007-2024(2011) süssünk-főzzünk.hu